فروت ست چیست
نوشته شده توسط : امیر

فروت ست چیست

فروت ست تشکیل شده از دو کلمه ی fruit و set واژه های انگلیسی می باشد که به معنی میوه معروف است. تنظیم میوه در اصل به تغییرات رخ داده در نهنج گل به منظور تشکیل میوه اولیه می گویند.

می تواند تاثیراتی مانند: افزایش کمی و کیفی میوه، جلوگیری و پایین آمدن میزان ریزش گل و میوه درختان، گلدهی و ساخت میوه، نزول ریزش جوانه و کاهش سال آوری داشنه باشد.

آرزوی هر باغداری افزایش رشد میوه در کنار بالا رفتن تعداد میوه های سر درختی می باشد تا به لحاظ اقتصادی سرمایه ای برای کشاورز به وجود آید بدین منظور در آغاز فصل بهار و اوایل فروردین و در بعضی مناطق اواخر اسفند ماه که دمای خاک پایین می باشد و جوانه ها در حال تورم  هستند و هم چنین جریان شیره آهسته می باشد، تغذیه جوانه ها و برخورداری آنها از مواد غذایی بسیار ضروری خواهد بود.

فروت ست در طول فصل رشد درختان در سه دوره انجام می گیرد:

اولین نوبت 

بلافاصله پس از چیدن و برداشت میوه ها انجام می گیرد؛ در این زمان درخت در فرصت کوتاهی که در اختیار دارد بایستی پیش از ریزش برگ به تقویت جوانه ها اقدام کند. در این راستا کودهای توصیه شده در برنامه فروت ست بر درخت محلول پاشی شده و به آن در ذخیره مواد غذایی در جوانه ها کمک شایانی می نماید.

زمانی که به اجرای فروت ست پس از برداشت میوه اقدام می کنید بسیار اهمیت دارد زیرا در صورتی که از برداشت میوه ها مدت زمان بیشتری بگذرد، میزان توانایی برگ در جذب عناصر کاهش پیدا می کند؛ لذا از تاخیر در فروت ست پس از مرحله برداشت میوه جلوگیری نمایید. لازم به ذکر است برخی از درختان  که در ۱۵ مرداد میوه های آن چیده می شود، انجام فروت ست پس از تاریخ ۱۵ مرداد انجام گیرد. اما برای دیگر درختانی که میوه های آن پس از تاریخ ۱۵ مرداد برداشت می شوند، انجام فروت ست پس از مرحله برداشت اجرا می شود.

نوبت دوم

اجرای فروت ست در هنگام تورم جوانه ها و همراه با ظاهر شدن اولین برگ در بهار می باشد که در این زمان پیش از باز شدن گل ها حتما بایستی فروت ست انجام گیرد.

نوبت سوم

زمانی می باشد که میوه ها تشکیل شده و کوچک و نخودی یا فندوقی هستند و در این زمان فروت ست به منظور بزرگ شدن آن ها و افزایش ظرفیت میوه و پیشگیری از ریزش میوه درختان در روزها و فصول گرم انجام می گیرد.

ضرورت انجام :

بخشی از ذخایر عناصر در جوانه های زایشی وجود دارد که به طور مستقیم در تشکیل یافتن  مصرف شده و بسیار موثر می باشد؛ از

تغییرات اقلیمی فرصت کافی به گیاه جهت ذخیره عناصر را فراهم نمی کند، لذا جهت تولید میوه های با کیفیت سالم و همچنین تشکیل جوانه زایشی، تلقیح گل، تشکیل میوه و بزرگ شدن میوه اجرای برنامه غذایی فروت ست ضرورت پیدا می کند.

به منظور انجام برنامه فروت ست جهت تقویت جوانه ها، بایستی مجموعه ای از عناصر میکرو و ماکرو در قالب برنامه غذایی بر سطوح برگ درختان به منظور جذب بهتر محلول پاشی شود.

ترکیبات فروت ست

فروت ست یک ترکیب محلول در آب می باشد که به منظور تشکیل میوه بهتر در قالب کود به گیاه اضافه می شود.

بیشتر عناصر فروت ست از جمله : نیتروژن، روی و بور ، آهن و عناصر میکرو و آمینواسید ها جهت نتیجه بهتر حضور دارند. فروت ست بر سطوح برگی به شکل محلول پاشی جهت افزایش درصد گلدهی، کاهش ریزش گل و بالا رفتن میوه دهی درخت و بهبود عملکرد درختان در سال آینده صورت می گیرد.

فواید و عملکرد فروت ست

اجرای فروت ست پس از برداشت میوه درختان از طریق محلول پاشی سبب می شود عناصر ازت، بور، روی، ریز مغذی ها و آمینو اسید ها از برگ هایی که در حال ریزش هستند خارج شده و به سلول های ریشه و پوست درخت انتقال یابد و در این اندام ها ذخیره شود. مزیت این ذخیره به این است که وقتی گیاه وارد مرحله گلدهی می شود، عناصر از ریشه و بخش های ذخیره شده خارج شده و در اختیار جوانه های گل و برگ قرار می گیرد. دو هفته پس از شروع گلدهی انتقال عناصر نیتروژن، روی و بور فوق العاده صعودی می گردد.

فروت ست هم چنین راندمان مصرف کودها را بالا برده و از هدر رفت و استفاده بی رویه آن جلوگیری می نماید از طرفی با ماندن پول صرف شده برای خرید کودهای شیمیایی در جیب کشاورز، به همراه بهبود عملکرد درختان و تولید میوه های فراوان و با کیفیت، کشاورز به حداکثر در آمد سالیانه خواهد رسید.

افزایش استحکام و مقاومت گیاه:

این عمل باعث می شود مقاومت گیاهان در مقابل عوامل محیطی نظیر برف، باران ، تگرگ و سرما افزایش چشمگیری پیدا می کند از طرفی به دلیل عناصر مغذی که دارد خوشه بندی و تلقیح گیاه به بهترین شکل انجام شده و منجر به افزایش عملکرد محصول با حفظ مرغوبیت آن خواهد شد. یکی از کاربردهای درخشان محلول پاشی با فروت ست، افزایش توانایی گیاه برای گرده افشانی در فصل بهار می باشد در نتیجه هر چه گرده افشانی بیشتر شود، تولید میوه نیز بالا خواهد رفت.

سال اوری را از بین می برد

سال آوری یعنی درخت در یک سال محصول بیشتری تولید می کند اما در سال بعدی توان تولید محصول همانند پارسال را ندارد؛ در سالی که درخت پربار می باشد، در حقیقت تعداد جوانه های زایشی آن بیشتر بوده و در نتیجه گل بیشتری تولید می کند اما در سالی که بار کمی می دهد، جوانه های زایشی کم تعداد بوده اند.

به طور موثر از سال آوری درختان باغ از طریق بار آوری یکسان جلوگیری می نماید. بدین منظور بایستی درخت توان تولید و حفظ جوانه های زایشی بیشتری را داشته باشد که این امر در گرو تغذیه کافی درخت خواهد بود در این صورت ماده غذایی علاوه بر تولید محصول پر بار در سال جاری، مقدار اضافی آن را نیز برای جوانه های سال بعد ذخیره نماید؛ در اثر تحقق این امر از سال آوری درختان جلوگیری به عمل می آید.

منبع : https://kimiazarin.com/what-is-a-fruit-set/





:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: